Odkryj smak tradycji w naszych pysznych plackach ziemniaczanych z piekarnika! Delikatnie chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie miękkie i puszyste w środku, te placki przeniosą Cię w podróż kulinarne do serca domowego gotowania. Bez potrzeby smażenia na patelni, nasze placki ziemniaczane z piekarnika są zdrowszą alternatywą, zachowującym wszystkie smakowe walory ulubionej potrawy. Idealne jako dodatek do różnorodnych dań lub jako samodzielna przekąska. Spróbuj już dziś i poczuj smak prawdziwego domowego komfortu!
Placki ziemniaczane z piekarnika
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Ostawić na bok i po chwili odcisnąć nadmiar płynu.
- Natkę posiekać. Cebulę obrać i utrzeć na tarce.
- Do ziemniaków dodać mleko, jajko, mąkę, cebulę, sól, pieprz i natkę pietruszki. Całość wymieszać.
- Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Układać na blaszce niewielkie placki.
- Piekarnik rozgrzać do 230 st C. Piec placki ok 25 minut, aż nabiorą złotego koloru.