Odkryj pełnię smaku i zdrowia z naszą Piersią z indyka z warzywami i makaronem ryżowym! Delikatne, soczyste mięso indyka w towarzystwie chrupiących warzyw – marchwi, cebuli, pora, pieczarek i brokułów – tworzy doskonałą harmonię smaków. Zadowoli to każdego miłośnika zdrowego, ale i smacznego jedzenia. Połączenie to zostało jeszcze wzbogacone delikatnym makaronem ryżowym, dodającym daniu lekkości i subtelności. Idealne na odżywczy obiad lub sycącą kolację. To danie jest bogate w białko, witaminy i minerały, wspierając Twoje zdrowie i dobre samopoczucie.
Pierś z indyka z warzywami i makaronem ryżowym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Mięso pokroić w paski. Oprószyć w oregano, mące, papryce mielonej słodkiej i ostrej oraz dodać 1 łyżkę sosu sojowego.
- Smażyć na rozgrzanym oleju.
- Następnie marchewkę pokroić w kostkę, cebulę i por posiekać w talarki, pieczarki pokroić w paseczki, brokuł podzielić na różyczki.
- Wszystkie warzywa blanszować i dodać do mięsa. Smażyć ok. 10 min. Można podlewać wodą.
- Pod koniec wlać drugą łyżeczkę sosu sojowego, pieprz, sól, i wymieszać.
- Podawać z ugotowanym makaronem.