Odkryj prawdziwy smak zdrowego luksusu z naszym pieczonym łososiem, podanym z delikatnymi ziemniakami i soczystą fasolką szparagową! Nasza świeża i aromatyczna ryba, delikatnie przyprawiona i pieczona do perfekcji, spotyka się z delikatnymi ziemniakami i soczystymi strąkami fasolki szparagowej, tworząc harmonijną ucztę smaków i konsystencji. To danie to nie tylko uczta dla podniebienia, ale także doskonałe połączenie zdrowego odżywiania z niezapomnianym smakiem. Gotuj zdrowo, smakuj wybornie – spróbuj naszego pieczonego łososia już dziś!
Pieczony łosoś z ziemniakami i fasolką szparagową
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Oliwę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Rybę umyć, osuszyć. Natrzeć ją solą, pieprzem, położyć na papierze do pieczenia, polać oliwą, przykryć połową koperku i zawinąć w sakiewkę.
- Rybę wstawić do nagrzanego do 200 st C piekarnika i piec ok. 20-25 minut. Ugotować ziemniaki i fasolkę.
- Gotową rybę przełożyć na talerz i skropić sokiem z cytryny.
- Podawać z fasolką i ziemniakami posypanymi resztą koperku.