Zanurz się w śródziemnomorski smak z naszym pieczonym halloumi, podanym z delikatnym dipem jogurtowym i chrupiącą pitą! Nasz halloumi, delikatnie zrumieniony i pełen intensywnego smaku, spotyka się z kremowym dipem jogurtowym, który podkreśla jego wyjątkową konsystencję i smak. Podawany z chrupiącą pitą, to danie to prawdziwa uczta dla podniebienia, która przeniesie Cię prosto do serca śródziemnomorskiej kuchni. Spróbuj naszego pieczonego halloumi już dzisiaj i odkryj nowy wymiar smaku!
Pieczony halloumi z dipem jogurtowym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Papryczkę chilli drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę i obydwa składniki wymieszać w miseczce z oliwą oraz papryka ostrą, słodką, kurkumą i szczyptą soli. Dokładnie wymieszać.
- Ser pokroić w paski o grubości frytek i obtoczyć go w marynacie. Ułożyć ser na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lub w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 5 – 10 minut.
- Ogórka posiekać w bardzo drobną kostkę i wymieszać z jogurtem oraz pieprzem i solą.
- Halloumi podawać z pitą, sosem jogurtowym, posypane pestkami granatu.