Prosto, szybko i wegetariańsko? Nasza propozycja pieczonych ziemniaków z twarożkiem i szczypiorkiem przeniesie Cię w klimaty tradycyjnej polskiej kuchni i przypomni smaki z lat dzieciństwa. Koniecznie wypróbuj!
Pieczone ziemniaki z twarożkiem i szczypiorkiem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Dokładnie myjemy ziemniaki i przekrawamy je na pół.
Przyprawiamy je solą, pieprzem, a następnie polewamy oliwą.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ziemniaki przez około 40-50 minut, aż staną się miękkie i nabiorą złotego koloru.
W międzyczasie mieszamy twaróg ze szczypiorkiem, dodajemy mleko, solę i pieprz. Dokładnie łączymy składniki.
Podawane ziemniaki układamy na talerzu, nakładając na nie porcję twarożku. Smacznego!