Pieczone warzywa w towarzystwie sera feta stanowią doskonałą harmonię. Słoność fety wspaniale komponuje się z subtelniejszymi nutami warzyw, takimi jak cukinia, bakłażan czy papryka. Odkryj nasz przepis zainspirowany grecką kuchnią i odkryj nowe oblicze tradycyjnie pieczonych warzyw!
Pieczone warzywa z serem feta
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Najpierw dokładnie myjemy i obieramy wszystkie warzywa, a następnie kroimy je na kawałki o zbliżonej wielkości. Skrapiamy oliwą z oliwek, następnie posypujemy oregano, solą i pieprzem. Rozkładamy na blaszce przeznaczonej do pieczenia.
Na wierzchu warzyw rozsypujemy pokruszony ser feta.
Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, używając funkcji termoobiegu, przez około 35 minut. Smacznego