Szukasz inspiracji na szybkie i pomysłowe śniadanie? Wypróbuj naszą pastę tuńczykową z kaparami, oliwkami i rzodkiewką! To nie tylko oryginalne połączenie smaków, ale również solidna dawka białka, błonnika i zdrowych tłuszczów z kwasów omega-3, która doda Ci energii na cały dzień.
Pasta z tuńczyka z kaparami, oliwkami, rzodkiewką i pieczywem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Tuńczyka z puszki odcedzamy i razem z kaparami, pokrojonymi oliwkami i odrobiną oliwy z oliwek miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Pastę doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem według uznania.
Rzodkiewkę i inne ulubione warzywa kroimy na kawałki.
Podajemy gotową pastę z chrupiącym pieczywem i pokrojonymi warzywami, tworząc idealne połączenie smaków i tekstur. Smacznego!