Jeśli masz słabość do jajek na poranny posiłek, odłóż na bok tradycyjną jajecznicę i pozwól sobie na odrobinę innowacji w postaci pasty jajecznej. Ten prosty i sycący przepis przekształci zwyczajne składniki w wyśmienite śniadanie. Aromatyczna pasta z jajek z chrupiącą rzodkiewką, świeżym ogórkiem, posiekanym szczypiorkiem i świeżym pieczywem zagwarantuje ci energię aż do przerwy na lunch.
Pasta z jajek z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i pieczywem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo przez 7-8 minut, po czym schładzamy i obieramy ze skorupek.
Na tarce ścieramy jajka, dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz, odrobinę majonezu i dokładnie mieszamy.
Rzodkiewkę i ogórek kroimy w plastry.
Gotową pastę podajemy z pokrojonymi warzywami i kawałkiem pieczywa, dekorując całość świeżą rukolą. Smacznego!