Pasta jajeczna z dodatkiem szczypiorku, suszonych pomidorów, rukoli i pieczywa to przepis, który doskonale wpisuje się w wielkanocne tradycje, ale sprawdzi się także jako pyszna opcja na śniadanie czy kolację przez cały rok. Z pewnością zakochasz się w jej smaku od pierwszej degustacji.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i pieczywem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Jajka gotujemy w wrzątku przez 9 minut, następnie schładzamy i obieramy.
- Obrane jajka trzemy na tarce, dodajemy do nich posiekany szczypiorek i suszone pomidory. Całość doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jogurt i majonez, mieszając dokładnie, aby składniki się połączyły.
- Pastę jajeczną serwujemy z pomidorkami koktajlowymi i rukolą, podając ją razem z ulubionym pieczywem.