Poszukujesz inspiracji na niebanalne i słodkie śniadanie? Oto nasza propozycja: owsianka z dodatkiem twarogu i świeżych owoców. Ten prosty, ale wyjątkowy przepis składający się z sześciu składników, wzbogaci klasyczne płatki owsiane o nowy, niezapomniany smak. Odkryj ten przepis i zakochaj się w nim od pierwszej łyżki!
Owsianka z twarogiem i owocami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
W garnku gotujemy płatki owsiane w wodzie, do uzyskania pożądanej miękkości, na niewielkim ogniu. W razie potrzeby, dodajemy więcej wody, aby osiągnąć kremową konsystencję.
Ugotowane płatki owsiane przekładamy do blendera razem z dojrzałym bananem, twarogiem i erytrolem. Wszystko blendujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
Ugotowaną owsiankę serwujemy w miseczce, dodając na wierzch świeże borówki oraz posiekane pistacje dla dodatkowej tekstury i smaku.