Rozpieszczaj swoje zmysły z naszymi owsianymi babeczkami szarlotkowymi! Te pyszne, aromatyczne babeczki to idealne połączenie delikatnych płatków owsianych, soczystych jabłek i aromatycznego cynamonu. Każdy kęs przeniesie Cię w magiczny świat domowych wypieków, pełen ciepła i przytulności. Nasze owsiane babeczki szarlotkowe to nie tylko smakowita uczta, ale także zdrowy wybór na śniadanie lub przekąskę – pełne błonnika, witamin i naturalnej słodyczy. Spróbuj naszych babeczek i poczuj, jak klasyczna szarlotka zyskuje nową, owsianą odsłonę. Idealne na każdy dzień, kiedy pragniesz czegoś wyjątkowego i pysznego!
Owsiane babeczki szarlotkowe
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Łączymy mokre składniki (jajka, olej i jogurt), w drugiej misce łączymy suche składniki.
- Do sypkich wlewamy mokre składniki. Mieszamy trzepaczką.
- Obrane jabłko kroimy w cienkie plastry, następnie w poprzek na cieńsze kawałki. Dodajemy do masy i mieszamy.
- Przekładamy do foremek na muffiny. Pieczemy w 190 stopniach przez 20 – 25 minut.