Jeśli masz ochotę na wyjątkowy mięsny posiłek, polecamy nasz orientalny indyk z brokułami na obiad! Tajemnica tego dania leży w dodatkach: wyrazistym curry i aromatycznym sezamie. Ten obiad nie tylko zachwyca smakiem, ale również jest bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu – gotowy w zaledwie 15 minut. Koniecznie spróbuj!
Orientalny indyk z brokułami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Pokrój boczek w kostkę. Pierś z indyka pokrój w paski, a brokuła podziel na różyczki.
Pierś z indyka przypraw solą, pieprzem i curry.
Na patelni rozgrzej oliwę.
Dodaj boczek i podsmaż przez chwilę, a następnie przełóż go do miski.
Na tej samej patelni podsmażaj pierś z indyka. Kiedy mięso zacznie się rumienić, dodaj brokuły. Następnie dodaj wodę (około pół szklanki) i dus, aż do miękkości.
Gdy woda wyparuje, dodaj boczek i dobrze wymieszaj.
Gotowe danie przełóż na talerz i posyp sezamem.