Chcesz cieszyć się smakiem omletu, nie używając jajek z uwagi na dietę wegańską? Mamy dla Ciebie rozwiązanie! Prezentujemy przepis na omlet z suszonymi pomidorami, pieczarkami i bazylią. Przekonaj się, że wegańska alternatywa jest równie smaczna. To danie doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i kolację czy wytrawny podwieczorek.
Omlet z suszonymi pomidorami, pieczarkami i bazylią
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Zamiast jaj, łączymy odpowiedni zamiennik (np. mąkę ciecierzycy) z wodą i przyprawami.
Pieczarki, cebulę oraz suszone pomidory kroimy i lekko smażymy na oliwie. Następnie dodajemy do masy.
Tą masę wlewamy na patelnię, smażąc ok. 3 minuty z każdej strony.
Omlet podajemy ze świeżym pomidorem. Smacznego!