Chcesz zasmakować wegetariańskiej wersji klasycznego fast foodu? Wypróbuj nasze nuggetsy z kotletów sojowych z pieczonymi ziemniakami i świeżą sałatką colesław. To idealny sposób na cieszenie się smakiem ulubionych potraw bez dodatkowych kalorii i tłuszczu. Oto przepis, który zachwyci Cię swoim smakiem.
Nuggetsy z kotletów sojowych z pieczonymi ziemniakami i sałatką colesław
![Nuggetsy z kotletów sojowych z pieczonymi ziemniakami i sałatką colesław](https://justbefit.pl/wp-content/uploads/2023/12/Nuggetsy-z-kotletow-sojowych-z-pieczonymi-ziemniakami-i-salatka-coleslaw.webp)
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Kapustę drobno siekamy lub ścieramy na tarce. Do kapusty dodajemy startą marchew, posiekane jabłko, natkę pietruszki, musztardę, majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą. Układamy je na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 15-20 minut, aż staną się złociste.
Kotlety sojowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu przyprawiamy je i panierujemy w bułce tartej. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 15 minut, aż staną się chrupiące.
Do przygotowania domowego ketchupu siekamy czosnek i cebulę, podsmażamy na oliwie. Do rondelka z czosnkiem i cebulą dodajemy pomidory z puszki. Gotujemy mieszankę, dopóki nie zgęstnieje i nie nabierze intensywnego smaku. Ugotowany sos przekładamy do blendera i miksujemy na jednolitą, gładką konsystencję. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, erytrytolem i octem jabłkowym.
- Nuggetsy sojowe podajemy razem z aromatycznymi pieczonymi ziemniakami oraz świeżą surówką colesław. Całość dopełniamy smakiem przygotowanego domowego ketchupu, tworząc pyszne i satysfakcjonujące danie. Smacznego!