Chcesz zasmakować wegetariańskiej wersji klasycznego fast foodu? Wypróbuj nasze nuggetsy z kotletów sojowych z pieczonymi ziemniakami i świeżą sałatką colesław. To idealny sposób na cieszenie się smakiem ulubionych potraw bez dodatkowych kalorii i tłuszczu. Oto przepis, który zachwyci Cię swoim smakiem.
Nuggetsy z kotletów sojowych z pieczonymi ziemniakami i sałatką colesław
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Kapustę drobno siekamy lub ścieramy na tarce. Do kapusty dodajemy startą marchew, posiekane jabłko, natkę pietruszki, musztardę, majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą. Układamy je na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 15-20 minut, aż staną się złociste.
Kotlety sojowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu przyprawiamy je i panierujemy w bułce tartej. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 15 minut, aż staną się chrupiące.
Do przygotowania domowego ketchupu siekamy czosnek i cebulę, podsmażamy na oliwie. Do rondelka z czosnkiem i cebulą dodajemy pomidory z puszki. Gotujemy mieszankę, dopóki nie zgęstnieje i nie nabierze intensywnego smaku. Ugotowany sos przekładamy do blendera i miksujemy na jednolitą, gładką konsystencję. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, erytrytolem i octem jabłkowym.
- Nuggetsy sojowe podajemy razem z aromatycznymi pieczonymi ziemniakami oraz świeżą surówką colesław. Całość dopełniamy smakiem przygotowanego domowego ketchupu, tworząc pyszne i satysfakcjonujące danie. Smacznego!