Jeśli film bez chrupiących przekąsek to dla Ciebie nie to samo, albo szukasz prostego, ale efektownego finger food na domówkę, propozycja nachos z kremem kukurydzianym będzie strzałem w dziesiątkę! To szybkie do przygotowania, a zarazem niezwykle smaczne rozwiązanie. Domowy dip z kukurydzy, cebuli i wyselekcjonowanych przypraw to idealny dodatek do gotowych nachosów, zapewniający prawdziwie meksykańskie doznania kulinarne.
Nachos z kremem kukurydzianym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i szklimy drobno pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem.
Gdy warzywa nabiorą złotego koloru, dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i chwilę wszystko razem przesmażamy.
Po usmażeniu, składniki blendujemy do uzyskania jednolitego, kremowego dipu, doprawiając do smaku solą, pieprzem, płatkami drożdżowymi i odrobiną soku z cytryny. Podajemy z chrupiącymi nachosami. Zapewniamy, że dzięki temu połączeniu żaden filmowy wieczór nie będzie już nudny. Smacznego!