Zapraszamy do spróbowania naszych wyjątkowych czekoladowych muffinek! Te puszyste i intensywnie czekoladowe babeczki to prawdziwa uczta dla miłośników słodkości. Wykonane z najwyższej jakości składników, każda muffinka rozpływa się w ustach, oferując niezapomniane doznania smakowe. Idealne na każdą okazję – od rodzinnych spotkań po codzienne przyjemności. Zanurz się w świecie czekoladowej rozkoszy z naszymi muffinkami!
Muffinki czekoladowe
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Nagrzej piekarnik do 180°C.
- 80 g czekolady drobno posiekaj lub rozdrobnij w blenderze. Przełóż do osobnej miseczki.
- Płatki owsiane i siemię lniane zmiksuj w blenderze na mąkę. Przełóż do osobnej miseczki.
- Do blendera dodaj banany, jajka, mleko kokosowe, szczyptę soli, sodę, cynamon, kakao, olej i wanilię. Miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Dodaj mąkę owsianą i miksuj na średnich obrotach, aż masa będzie gęsta.
- Dodaj posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszaj.
- Foremki do muffinek natłuść olejem kokosowym (najlepiej za pomocą pędzelka kuchennego). Wypełnij foremki ciastem po brzegi.
- Piecz przez 30 minut.