Zapraszamy do spróbowania naszych wyjątkowych czekoladowych muffinek! Te puszyste i intensywnie czekoladowe babeczki to prawdziwa uczta dla miłośników słodkości. Wykonane z najwyższej jakości składników, każda muffinka rozpływa się w ustach, oferując niezapomniane doznania smakowe. Idealne na każdą okazję – od rodzinnych spotkań po codzienne przyjemności. Zanurz się w świecie czekoladowej rozkoszy z naszymi muffinkami!
Muffinki czekoladowe

Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Nagrzej piekarnik do 180°C.
 - 80 g czekolady drobno posiekaj lub rozdrobnij w blenderze. Przełóż do osobnej miseczki.
 - Płatki owsiane i siemię lniane zmiksuj w blenderze na mąkę. Przełóż do osobnej miseczki.
 - Do blendera dodaj banany, jajka, mleko kokosowe, szczyptę soli, sodę, cynamon, kakao, olej i wanilię. Miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
 - Dodaj mąkę owsianą i miksuj na średnich obrotach, aż masa będzie gęsta.
 - Dodaj posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszaj.
 - Foremki do muffinek natłuść olejem kokosowym (najlepiej za pomocą pędzelka kuchennego). Wypełnij foremki ciastem po brzegi.
 - Piecz przez 30 minut.
 
        




