Makaron połączony z rybą? To świetny pomysł! Odkryj naszą propozycję na makaron z wędzonym pstrągiem w towarzystwie szpinaku. To nie tylko smaczne, ale i pożywne danie, które dostarczy Ci wielu ważnych składników odżywczych.
Makaron z wędzonym pstrągiem i szpinakiem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, które podduszymy do momentu, gdy staną się szkliste.
Następnie dołączamy do nich wędzonego pstrąga i dusimy całość razem na krótko.
Odsączony makaron wracamy do garnka. Dodajemy do niego przygotowane wcześniej warzywa z pstrągiem oraz świeży szpinak.
Całość wzbogacamy jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Smacznego!