Czy wiesz, że kapary to w rzeczywistości pąki kwiatowe, które nie zdążyły się rozwinąć? Ich intensywny smak jest w stanie ożywić każde danie. Prezentujemy makaron z tuńczykiem, oliwkami, kaparami i pomidorkami koktajlowymi – danie, które łączy w sobie wyraziste akcenty smakowe i aromatyczną rybę z subtelnym makaronem.
Makaron z tuńczykiem, oliwkami, kaparami i pomidorkami koktajlowymi
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Makaron przyrządzamy zgodnie z zaleceniami producenta, znajdującymi się na opakowaniu.
Na patelni podgrzewamy oliwę, na której szklimy drobno posiekaną cebulę i czosnek.
Kiedy cebula i czosnek nabiorą szklistości, dodajemy tuńczyka, kapary i oliwki, a całość dusimy na małym ogniu.
Do mieszanki tuńczyka z warzywami dołączamy przepołowione pomidorki koktajlowe oraz ugotowany makaron. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Smacznego!