Kto nie jest wielbicielem makaronu w każdej postaci? Tym razem polecamy pyszne fusilli z delikatnym mięsem z indyka, aromatycznym serem grana padano, szpinakiem oraz soczystymi pomidorkami koktajlowymi. To danie z pewnością skradnie Wasze kubki smakowe!
Makaron z indykiem podsmażanym ze szpinakiem i pomidorkami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Zgodnie z instrukcjami na opakowaniu przygotowujemy makaron.
Mięso z indyka kroimy w paski o szerokości 2-3 cm, a następnie doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem.
Na rozgrzanej oliwie smażymy indyka, mieszając, przez około 6-8 minut. Kiedy mięso jest już dobrze usmażone, dodajemy do niego pomidorki koktajlowe oraz świeży szpinak.
Następnie łączymy składniki z ugotowanym makaronem, dodatkowo doprawiając solą i pieprzem. Mieszamy, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Przekładamy na talerz, posypujemy całość świeżo startym serem grana padano. Smacznego!