Odkryj lekkość spaghetti z cukinii podane z krewetkami i jarmużem. To danie nie tylko zachwyca smakiem, ale także prostotą przygotowania. Dla odmiany możesz wykorzystać tradycyjne spaghetti lub dowolny inny długi makaron.
Makaron z cukinii z krewetkami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Jeśli używasz mrożonych krewetek, rozmroź je i dokładnie osusz. Przenieś je do miski, polej połową porcji oliwy.
- Czosnek i papryczkę chili drobno siekamy, a następnie dodajemy do krewetek. Całość dopraw solą i pieprzem, a potem dokładnie mieszamy.
- Spaghetti z cukinii możemy przyrządzić na dwa sposoby: albo cieniutko obrać cukinię obieraczką, tworząc w ten sposób pasy, które następnie kroimy wzdłuż na paski, albo wykorzystać specjalną obieraczkę Juliette do tworzenia makaronu z warzyw.
- Na rozgrzewanej patelni z oliwą smaż krewetki z obu stron po ok. 2-3 minuty.
- Jarmuż dokładnie opłukujemy, rozrywamy na mniejsze fragmenty i dodajemy na patelnię razem z przygotowaną wcześniej cukinią. Całość smażymy jeszcze kilka minut.
- Danie doprawiamy solą i pieprzem, po czym podajemy je z dodatkiem świeżych pomidorków koktajlowych. Smacznego!