Kto powiedział, że klasyka musi być nudna? Nasze spaghetti z wołowiną i warzywami przekonuje, że tradycyjne dania mogą zaskakiwać! To doskonała opcja obiadowa zarówno dla miłośników sprawdzonych przepisów, jak i tych, którzy chętnie odkrywają nowe smaki kulinarnego świata. Daj się przekonać!
Makaron spaghetti z wołowiną i warzywami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Makaron przygotowujemy zgodnie z wskazówkami na opakowaniu, zachowując ok. 50 ml wody po jego gotowaniu.
Wołowinę (rostbef) siekamy w drobną kostkę i lekko rumienimy na patelni. Następnie przenosimy ją do garnka.
Cukinię, pora, pieczarki oraz czosnek kroimy i podsmażamy przez około 5 minut na tej samej patelni, dodając odrobinę oliwy z oliwek.
Warzywa łączymy z mięsem w garnku, zalewamy je wodą do połowy i dusimy pod pokrywką przez 30-40 minut, aż wołowina będzie delikatna. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pomidorowki kroimy na pół i dodajemy do przygotowywanego sosu.
Do sosu dodajemy ugotowany makaron oraz wcześniej zachowaną wodę. Mieszamy wszystko razem, a jeśli to konieczne – doprawiamy dodatkowo solą i pieprzem. Smacznego!