Masz słabość do smaków Azji? Nasz makaron noodle w stylu chińskim z indykiem i warzywami z pewnością Cię oczaruje! Ta propozycja obiadowa łączy w sobie tradycyjne dla chińskiej kuchni składniki, jak sos ostrygowy czy sos rybny, tworząc niecodzienną kompozycję na bazie popularnego makaronu. Koniecznie wypróbuj!
Makaron noodle po chińsku z indykiem i warzywami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Mięso indycze myjemy i kroimy na równomiernie wielkie kawałki o średnicy około 2 cm. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem i delikatnie skrapiamy oliwą.
Na dobrze rozgrzanej patelni obsmażamy indyka przez około 6 minut, nieustannie mieszając. Kiedy mięso zacznie się rumienić, przekładamy je do miseczki. Na tej samej patelni, bez dodatku oleju, wrzucamy pokrojone warzywa.
Kiedy warzywa zaczną mięknąć, wracamy z indykiem na patelnię. Całość doprawiamy sosem sojowym, ostrygowym oraz rybnym, dokładnie mieszając.
Makaron noodle przygotowujemy zgodnie z zaleceniami producenta na opakowaniu.
Po odcedzeniu makaronu łączymy go z sosem, warzywami i indykiem. Smacznego!