Przygotowanie szybkiego i smacznego obiadu może być proste, a nasze leczo z ciecierzycą i chorizo to tego doskonały przykład. To danie jednogarnkowe nie tylko łatwo się przygotowuje, ale także zachwyca swoim bogatym smakiem. Idealne dla tych, którzy cenią sobie krótki czas spędzany w kuchni oraz dla miłośników smakowych doznań.
Leczo z ciecierzycą i chorizo
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Chorizo oraz paprykę kroimy w kostkę.
Na rondlu podgrzewamy nieco oliwy i smażymy na niej chorizo.
Kiedy chorizo się zarumieni, dodajemy do niego cebulę i czosnek, smażąc razem do momentu, aż cebula stanie się szklista.
Do podsmażonych składników dodajemy paprykę, następnie ciecierzycę i pomidory z puszki. Dusimy wszystko razem przez około 5 minut.
Doprawiamy leczo do smaku solą, pieprzem, wędzoną papryką i w razie potrzeby dodajemy erytrytol dla słodyczy. Podajemy z pieczywem.