Przywołaj smaki z dzieciństwa z naszą kremową kaszą manną z prażonymi jabłkami! Ten łatwy przepis jest jak podróż w czasie, odwołując się do wspomnień z kuchni babci. Co sprawia, że jest tak wyjątkowy? To zasługa aromatycznego połączenia cynamonu z prażonymi jabłkami i braku dodatku cukru. Używając erytrolu zamiast cukru, ta kasza manna zachowuje klasyczny smak, ale bez niepotrzebnych kalorii. Życzymy smacznego!
Kremowa kasza manna z prażonym jabłkiem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Kaszę manną gotuj na wodzie, postępując zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Po ugotowaniu przekładamy kaszę do miski, dodajemy masło i mieszamy, aż masło się rozpuści.
Następnie dodajemy skyr i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Obieramy jabłko ze skórki i kroimy je w kostkę.
Jabłka, erytrol i cynamon prażymy na patelni przez około 10 minut, aż jabłka zmiękną.
Gotową kaszę manna podajemy z prażonymi jabłkami na wierzchu.