Zapraszamy do skosztowania naszego kremu paprykowego z grzankami – prawdziwej uczty dla zmysłów, która łączy w sobie głębię smaku słodkiej papryki z chrupiącym akcentem aromatycznych grzanek. Ta aksamitna zupa krem, przygotowana z najlepszej jakości czerwonej papryki, stanowi esencję prostoty i elegancji, oferując bogactwo smaków i kolorów na Twoim talerzu. Idealna na rozgrzewający obiad czy lekką, ale sycącą kolację, z pewnością zachwyci każdego, kto szuka komfortowego, ale zarazem wyrafinowanego posiłku. Grzanki dodają jej przyjemnej tekstury i są doskonałym uzupełnieniem kremowej konsystencji zupy, czyniąc każdy posiłek bardziej satysfakcjonującym. Pozwól sobie na chwilę przyjemności z naszym kremem paprykowym z grzankami i odkryj, jak proste składniki mogą zamienić się w dzieło kulinarnej sztuki!
Krem paprykowy z grzankami

Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
- Rozgrzać olej w garnku, przesmażyć na nim cebulę, po chwili dodać czosnek.
- Marchew obrać, zetrzeć na tarce, dodać do garnka wraz z pokrojoną w kostkę papryką.
- Wlać bulion, pomidory z puszki i gotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać przyprawy.
- Zupę zmiksować na krem.
- Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni.
- Gotową zupę przelać na talerz, posypać grzankami i parmezanem.