Oto szybki i smaczny krem jaglany z jabłkiem i orzechami – idealny na śniadanie, kolację lub jako zdrowy podwieczorek. Bogaty w błonnik, żelazo i witaminy, to idealna propozycja dla tych, którzy cenią sobie zdrowe i szybkie przekąski.
Krem jaglany z jabłkiem i orzechami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Wlej mleko roślinne do rondelka i doprowadź do wrzenia.
Gdy mleko zacznie się gotować, wsyp płatki jaglane. Gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płatki zmiękną i całość zgęstnieje.
Po ugotowaniu płatków, wyłącz palnik i zblenduj całość na gładki krem.
Do gotowego kremu dodaj pokrojone jabłko, mieszając dokładnie. W razie potrzeby dosładzaj ksylitolem.
Przełóż gotowy krem jaglany do miseczki i posyp pokruszonymi orzechami.