Odkryj smak tradycji w nowej, jesiennej odsłonie! Kopytka z dyni i ziemniaków to połączenie klasycznego, polskiego dania z bogactwem sezonowych składników. Delikatne, puszyste kopytka zachwycają lekkością, a dodatek dyni nadaje im piękny, złocisty kolor i subtelną słodycz. To idealna propozycja na chłodniejsze dni – sycąca, a jednocześnie pełna smaku. Serwowane z masłem, szałwią lub sosem grzybowym, kopytka z dyni i ziemniaków to kulinarna uczta, która łączy w sobie prostotę i wyrafinowanie. Spróbuj i poczuj prawdziwy smak jesieni na swoim talerzu!
Kopytka dyniowe
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Ziemniaki ugotować i zmielić.
- Wymieszaj ziemniaki i puree z dyni.
- Dodaj mąkę, jajko oraz pół łyżeczki soli.
- Wyrób ciasto na stolnicy.
- W dużym garnku zagotuj wodę i ją posól.
- Ciasto podziel, uformuj sznurki i pokrój je w kształt kopytek.
- Kopytka wrzuć do wody. Po ich wypłynięciu daj im jeszcze 2 minuty i wyjmij je na talerz.