Kasza jęczmienna jest znakomita nie tylko w krupniku, przy gulaszu czy z rybą, ale również w wersji słodkiej, co może być dla wielu zaskoczeniem. Nasz przepis na słodką kaszę jęczmienną z brzoskwinią to doskonały przykład na to, jak wszechstronne może być to ziarno. Ten prosty w przygotowaniu posiłek oczaruje Cię swoją delikatnością i świeżym smakiem. Nie czekaj, wypróbuj i zakochaj się w nim od pierwszej łyżki!
Kasza jęczmienna na słodko z brzoskwinią
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Kaszę jęczmienną gotuj w mleku, postępując zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Po ugotowaniu zdejmij z ognia.
Następnie do jeszcze gorącej kaszy dodaj odżywkę białkową i masło, mieszając dokładnie do połączenia składników.
Brzoskwinie umyj, obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki.
Ugotowaną kaszę podawaj w miseczce, na wierzch wykładając przygotowane owoce.