Odkryj niezwykłe walory odżywcze kaszy jaglanej, będącej źródłem magnezu, żelaza, manganu, cynku, miedzi oraz witamin z grupy B. Jeśli szukasz inspiracji, jak urozmaicić swoje menu tą wartościową kaszą, nasz przepis na kaszę jaglaną z cukinią i pomidorami z pewnością przypadnie Ci do gustu. Oto jak ją przygotować:
Kasza jaglana z cukinią i pomidorami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy do ostygnięcia.
Pomidora kroimy w kostkę. Cebulę i natkę pietruszki siekamy drobno.
Cukinię kroimy na półplastry i smażymy na patelni rozgrzanej z oliwą.
Ostudzoną kaszę jaglaną przekładamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone pomidory, cebulę, natkę pietruszki oraz przesmażoną cukinię.
Całość skrapiamy oliwą, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.