Odkryj doskonałą symfonię smaków z naszym przepisem na kanapki z pastą z łososia i awokado. To harmonijne połączenie kremowego awokado, intensywnego łososia, a także orzeźwiających ogórków kiszonych tworzy wyjątkową kompozycję smakową. Ta kanapka nie tylko zachwyca podniebienia, ale również oferuje bogactwo wartości odżywczych, w tym kwasy omega-3, foliany oraz witaminę B12.
Kanapki z pastą z łososia i awokado
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Łososia pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 20-30 minut, aż będzie w pełni ugotowany. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Ostudzonego łososia kruszymy w misce, dodajemy obrane awokado i rozdrabniamy widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do mieszanki dodajemy majonez, naturalny jogurt i drobno posiekany szczypiorek. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie dokładnie mieszamy składniki.
Na bułce, posmarowanej serkiem śmietankowym, układamy liście rukoli, gotową pastę z łososia oraz pokrojonego w plastry kiszonego ogórka.