Poszukujesz inspiracji na pyszne i odżywcze śniadanie? Przedstawiamy kanapkę z pieczonym indykiem, hummusem oraz świeżymi warzywami! Jej nie tylko zniewalający smak, ale także bogactwo witamin i minerałów zachwyci każdego. Z pewnością będzie częstym gościem na Twoim stole śniadaniowym.
Kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Indyka przygotowujemy, marynując go w mieszance sosu sojowego, oliwy, kuminu, pieprzu oraz czosnku przeciśniętego przez praskę. Dajemy mu odpocząć w marynacie co najmniej przez godzinę.
Następnie indyka razem z marynatą przelewamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 20 minut.
Na dolnej połówce kromki chleba układamy liście jarmużu, plastry pomidora i upieczonego indyka. Na to nakładamy hummus, dodajemy oliwki, plastry ogórka i kiełki. Przykrywamy górą kromki. Smacznego!