Owsianka na mleku kokosowym to świetny sposób, by nadać klasycznemu śniadaniu więcej smaku i kremowej konsystencji. Przekonaj się, próbując naszej “owsianki” kokosowo-kakaowej, której wyjątkowy smak to zasługa idealnego połączenia kokosa z kakao, z nutą kwaśnych borówek. Idealna na start dnia, ta kokosanka zachwyci Cię swoim bogatym aromatem i smakiem już od pierwszego kęsa. Smacznego!
Kakaowa kokosanka
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Wlej mleko kokosowe do rondelka.
Dodaj nasiona chia, siemię lniane, wiórki kokosowe, ekstrakt waniliowy i kakao.
Podgrzewaj do wrzenia, a następnie gotuj na małym ogniu przez około 4 minuty, nieustannie mieszając.
Podaną w misce, udekoruj jogurtem, świeżymi owocami i migdałami.