Odkryj wyjątkowe połączenie smaków z naszym przepisem na jogurt naturalny z domową granolą, czekoladą, bananem i wiśniami. To śniadanie nie tylko dostarczy Ci energii, ale także zapewni moment kulinarnego szczęścia!
Jogurt naturalny z domową granolą, z czekoladą, bananem i wiśniami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Płatki owsiane mieszamy z syropem klonowym, posiekanymi orzechami i wiórkami kokosowymi. Rozprowadzamy równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając. Po upieczeniu granolę studzimy i rozdrabniamy na mniejsze kawałki.
Wiśnie umieszczamy w rondelku z odrobiną wody i doprowadzamy do wrzenia. Następnie blendujemy na gładki mus, dosładzając ksylitolem do smaku.
Banana kroimy w plasterki.
W miseczce układamy jogurt, dodajemy plasterki banana i granolę. Delikatnie mieszamy.
Na koniec polewamy wszystko musem wiśniowym i posypujemy pokruszoną czekoladą dla dodatkowego akcentu smakowego.