Przygotuj sobie jogurt naturalny z domową granolą o smaku kokosa i ananasa, a poczujesz się jakbyś rozkoszował się zdrowszą wersją drinka piña colada – bez alkoholu, ale z równie wyjątkowym smakiem.
Jogurt naturalny z domową granolą, ananasem i czekoladą
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Do przygotowania granoli mieszamy płatki owsiane z syropem klonowym i wiórkami kokosowymi. Całość rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut. Co kilka minut mieszamy, aby granola równomiernie się zarumieniła.
Po upieczeniu granolę studzimy i kruszymy.
Ananasa kroimy na mniejsze kawałki, a czekoladę siekamy.
W miseczce łączymy jogurt naturalny z domową granolą, dodajemy ananasa i posypujemy wszystko siekaną czekoladą.