Odkryj smak inspirowany kultowym batonem. Mamy przeczucie, że stanie się on Twoim nowym smakowym faworytem. Najbardziej cenimy przysmaki, które są zdrowsze, ale wciąż zachowują autentyczny, nieziemski smak. Nasza jaglana wersja snickersa z orzechami, czekoladą, daktylami i masłem orzechowym to połączenie, które zachwyci!
Jaglany snickers z orzechami, czekoladą, daktylami i masłem orzechowym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 5 sugerowanych porcji.
W rondlu zagotowujemy mleko z ksylitolem, dodając ekstrakt waniliowy i płatki jaglane. Mieszając, gotujemy przez 3-4 minuty. Następnie przenosimy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy do ostygnięcia.
Orzechy ziemne prażymy na suchej patelni, po czym studzimy i układamy na płatkach jaglanych, delikatnie je przygniatając.
Daktyle miksujemy z masłem orzechowym, tworząc gładką masę, którą następnie rozprowadzamy na orzechach.
Czekoladę delikatnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej, po czym wylewamy na powstały krem.
Całość wstawiamy do lodówki na około godzinę, aby deser dobrze się zestalił.