Szukasz niebanalnego przepisu na wyjątkowy obiad? Zachęcamy do wypróbowania naszej propozycji – gnocchi z zielonym pesto, połączone z burakiem i aromatycznym serem kozim! To klasyczne włoskie danie w nowoczesnej odsłonie. Jego intrygująca kombinacja słodkich i słonych nut smakowych z pewnością zaskoczy i zachwyci każdego członka rodziny, jednocześnie dostarczając cenne składniki odżywcze.
Gnocchi z zielonym pesto, burakiem i kozim serem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Ugotowane buraki kroimy na małe kawałki.
W blenderze łączymy bazylię, orzechy, rukolę, ser grana padano, oliwę, nieco wody, czosnek oraz sól i pieprz, aż uzyskamy jednolitą konsystencję pesto.
Gnocchi przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek, dodajemy buraki i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy gnocchi, polewamy pesto i mieszamy, aż wszystko dobrze się połączy.
Na talerzu układamy gnocchi, posypując je kawałkami koziego sera. Smacznego!