Kluski gnocchi na bazie ziemniaków są jednym z ulubionych dań włoskiej kuchni. Jeśli i Ty jesteś fanem ich niepowtarzalnego smaku, koniecznie wypróbuj nasz przepis na gnocchi podane w aksamitnym sosie śmietankowo-szpinakowym. Co sprawia, że są wyjątkowe? To połączenie delikatnego sosu na bazie serka śmietankowego i szpinaku. Dodaj do tego kwaskowate pomidorki koktajlowe, świeżo starty parmezan, aromatyczną bazylię i voilà! Przygotuj się na pyszny obiad, który błyskawicznie zniknie z talerza. Życzymy smacznego!
Gnocchi w kremowym sosie
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Gnocchi gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Smaż, aż szpinak straci nadmiar wody.
Następnie dodaj do patelni serek śmietankowy, skórkę startą z cytryny, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, sól i pieprz według uznania.
Smaż, aż serek się rozpuści i połączy z pozostałymi składnikami. Wtedy dodaj gnocchi.
Podawaj gnocchi na talerzu, posypane świeżo startym parmezanem i listkami bazylii.