Jeśli klasyczne dania na bazie jajek stały się dla Ciebie rutyną, odkryj frittatę z ziemniakami i grzybami! Ta włoska odmiana omletu wzbogacona o ziemniaki nie tylko zaskoczy Cię niebanalnym smakiem, ale także dostarczy sytości – doskonała na śniadanie, kolację czy też wytrawne podwieczorki.
Frittata z ziemniakami i grzybami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy plastry ziemniaków.
Kiedy nabiorą złotawego odcienia, dodajemy cebulę, czosnek oraz pieczarki i wszystko razem dusimy.
Następnie wlewamy rozbełtane jajka doprawione solą, pieprzem i pietruszką. Mieszankę dusimy, aż jajka stężeją (można przykryć patelnię pokrywką).
Przygotowaną frittatę wykładamy na talerz, posypując ją świeżą pietruszką. Smacznego!