Makaron to doskonałe danie, które może być zarówno lekkie, jak i pyszne. Przedstawiam Ci przepis na spaghetti carbonara w wersji dietetycznej. To połączenie tradycyjnych składników w odświeżonej formie, które zachwyci każdego.
Dietetyczne spaghetti carbonara
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W misce rozbij jajka, dodaj starty ser oraz natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
- Boczek pokrój w drobną kostkę i obsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu przez około 2 minuty. Następnie dodaj posiekany czosnek.
- Do podsmażonego boczku dodaj ugotowany makaron i przemieszaj, smażąc jeszcze przez minutę.
- Zmniejsz ogień. Następnie wlej mieszankę jajek, dbając o to, by nie ścięły się. Podgrzewaj jeszcze chwilę na patelni.
- Po krótkim smażeniu zdejmij danie z ognia i odstaw na 2 minuty. Po tym czasie, dodaj do makaronu jogurt naturalny, dokładnie wymieszaj i podawaj.