Cynamon to przyprawa, która nie tylko wzbogaca potrawy o korzenny aromat, ale także oferuje bogactwo przeciwutleniaczy oraz liczne korzyści zdrowotne. Wykorzystanie jej w kuchni potrafi całkowicie odmienić charakter dania, a doskonałym tego przykładem jest nasza cynamonowa jaglanka z dodatkiem banana. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, lekka, a zarazem rozgrzewająca, dostarczając przy tym ważnych składników mineralnych takich jak magnez, wapń i potas. Oto przepis, którego warto spróbować!
Cynamonowa jaglanka z bananem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną ugotuj w mleku, postępując zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
W trakcie gotowania dodaj cynamon i erytrol, mieszając, aby składniki dobrze się połączyły.
Po ugotowaniu kaszę przełóż do miseczki, dodaj masło i mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Następnie wymieszaj kaszę z jogurtem i podawaj z pokrojonymi w plastry bananami.