Oto świetny przepis na błyskawiczny deser dla tych, którzy pragną coś słodkiego, ale jednocześnie zdrowego. Kluczem jest kombinacja biszkoptów, jogurtu, żelatyny i ulubionych owoców. Dzięki zastąpieniu cukru erytrolem, nasz deser na bazie biszkoptów staje się bardziej dietetyczny.
Ciasto na biszkoptach
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 5 sugerowanych porcji.
Zaczynamy od rozpuszczenia żelatyny w niewielkiej ilości gorącej wody. Gdy stanie się płynna, włączamy do niej po łyżeczce zimnego jogurtu, mieszając aż do połączenia.
W głębokiej misce łączymy ricottę, jogurt, erytrol oraz wcześniej przygotowaną żelatynę. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy do niej pokrojone owoce.
Na biszkopty wyłożone w tortownicy rozprowadzamy naszą serowo-jogurtową masę. Całość wkładamy do lodówki na przynajmniej 30 minut. Smacznego!