Zapraszamy do spróbowania naszego wyjątkowego ciasta jogurtowego z truskawkami! To lekki, wilgotny i aromatyczny deser, który zachwyci każde podniebienie. Delikatne ciasto jogurtowe, wzbogacone o soczyste truskawki, to idealny sposób na osłodzenie sobie dnia. Każdy kęs to połączenie kremowej konsystencji i owocowej świeżości, które sprawi, że sięgniesz po jeszcze jeden kawałek. Perfekcyjne na każdą okazję – od rodzinnych spotkań po letnie pikniki. Skosztuj i poczuj smak lata w każdym kawałku!
Ciasto jogurtowe z truskawkami

Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
- W dużej misce wymieszaj jajka, słodzidło i cukier waniliowy, miksując, aż masa stanie się gęsta i jaśniejsza.
- Przesiej mąkę i proszek do pieczenia do miski, dodaj olej i jogurt, a następnie miksuj krótko, tylko do połączenia składników.
- Tortownicę (o średnicy 20 cm, ale może być nieco większa) posmaruj olejem i wlej przygotowaną masę.
- Na wierzchu ułóż truskawki i opcjonalnie posyp kruszonką.
- Piecz przez 50 minut lub do suchego patyczka.
- Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem z erytrytolu.