Drożdżowe ciasto z truskawkami podczas diety? U nas to realne! Aby przekonać się o tym, sprawdź nasz przepis, w którym zastąpiliśmy cukier ksylitolem. Dzięki temu deser ma mniej kalorii, co pozwala delektować się nim nawet podczas odchudzania.
Ciasto drożdżowe z truskawkami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 5 sugerowanych porcji.
Składniki ciasta (mleko, jajka, ksylitol, olej, mąka, drożdże) łączymy ze sobą. Wyrobione ciasto wyrabiamy przez około 6 minut, a następnie odstawiamy na godzinę pod przykryciem folii spożywczej.
Po upływie godziny rozwałkowujemy ciasto na blacie, przenosimy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i dekorujemy kilkoma truskawkami. Pieczemy przez 45 minut w piekarniku ustawionym na 180 stopni, w trybie góra-dół.
W rondelku przyrządzamy mus z truskawek i podajemy w towarzystwie ciasta. Smacznego!