Morele nie tylko rozpieszczają podniebienie swoim smakiem, ale też dostarczają organizmowi cennych przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia się komórek. Wykorzystaj je do przygotowania aromatycznych ciasteczek – idealnych na deser. Zastosowanie mąki pełnoziarnistej i miodu podnosi ich walory zdrowotne i smakowe.
Ciasteczka z morelami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 5 sugerowanych porcji
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni w trybie góra-dół.
W jednej misce łączymy płatki owsiane, cynamon, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól.
W drugim naczyniu dokładnie mieszamy tłuszcz, jajka, miód, ekstrakt waniliowy oraz morele pokrojone w drobne kawałeczki.
Składniki z obu misek łączymy, formujemy z ciasta małe kulki, układamy na blaszce i pieczemy przez około 15 minut. Smacznego!