Oto łatwy przepis na kruche ciasteczka owsiane o wyrazistym smaku banana i kakao. Szybko się je robi, a ich chrupkość zachwyci każdego. Te ciasteczka, podane z mlekiem, to prawdziwa uczta, ale to nie jedyny sposób ich spożywania. Będą doskonałym towarzyszem podczas przerwy w pracy czy szkole. To zdrowy sposób na stłumienie głodu.
Ciasteczka bananowo-kakaowe
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 5 sugerowanych porcji.
Najpierw banana rozgniatamy widelcem.
Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Następnie formujemy małe placki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika, który został wcześniej rozgrzany do 180 stopni, w trybie góra-dół, i piec przez około 15 minut. Życzymy smacznego!