Czy sądzisz, że słodycze są zakazane na diecie? Pomyśl jeszcze raz! Nasz chlebek bananowy z kakao i orzechami obala ten mit, dowodząc, że odpowiednio skomponowane desery mogą być częścią zdrowego menu, nawet dla tych, którzy dążą do redukcji wagi. Pełnoziarnista mąka dostarcza cennego błonnika oraz witamin i minerałów, podczas gdy erytrytol nadaje chlebkowi słodkość bez nadmiernej kaloryczności!
Chlebek bananowy z kakao i orzechami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 5 sugerowanych porcji.
Połącz w misce wszystkie składniki suche i odstaw je na chwilę.
Składniki mokre dokładnie blendujemy, a następnie łączymy z suchymi składnikami.
Masę przelewamy do wyłożonej papierem formy keksowej (wymiary: 35 × 12 × 10). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut w trybie góra-dół, bądź aż patyczek wyjmuje się suchy. Smacznego!