Chili con carne z indykiem i ryżem to przepis inspirowany bogatą kuchnią Meksyku. Głębokie smaki pomidorów, papryki, czerwonej fasoli i chili, wzbogacone o nieoczywisty dodatek kakao, przeniosą Cię w świat intensywnych doznań kulinarnych.
Chilli con carne z indykiem i ryżem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Ryż gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta.
Cebulę kroimy w cienkie piórka, paprykę w paseczki, a czosnek i chilli drobno siekamy. Na patelni podgrzewamy oliwę i lekko dusimy przygotowane warzywa.
Kiedy warzywa staną się szkliste, dodajemy indyka, mieszając, aby równomiernie się udusił.
Do mięsa dodajemy pomidory z puszki i odrobinę wody. Dusimy na niskim ogniu, aż pomidory zmiękną i mięso stanie się kruche.
W tym momencie dolewamy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Całość gotujemy, przyprawiając solą, pieprzem, kuminem, kakao, papryką i świeżą, posiekaną kolendrą.