Przenieś się na chwilę do Meksyku z naszym przepisem na burrito z ryżem, mięsem, fasolą i kukurydzą.
Burrito z mięsem i fasolą
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj mięso i smaż do zrumienienia.
Wlej pomidory z puszki do mięsa i gotuj na małym ogniu, aż składniki się połączą i sos zgęstnieje. W razie potrzeby dolej trochę wody i regularnie mieszaj.
Kiedy sos jest niemal gotowy, dodaj odsączoną fasolę i kukurydzę. Dopraw posiekaną kolendrą, solą, pieprzem, wędzoną papryką i kminem rzymskim.
Połącz gotowy sos z ryżem, umieść mieszankę na placku tortilli, zawijając dokładnie.