Odkryj smak lata w każdym kęsie! Nasze brzoskwinie zapiekane z owsianą kruszonką to idealne połączenie soczystych, słodkich owoców i chrupiącej, maślanej kruszonki. To wyjątkowy deser, który zachwyci Twoje podniebienie i oczaruje gości. Podawane na ciepło, doskonale komponują się z lodami waniliowymi lub gęstym jogurtem naturalnym. Spróbuj już dziś i pozwól sobie na chwilę przyjemności!
Brzoskwinie zapiekane z owsianą kruszonką
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza.
Brzoskwinie przekrój na pół, usuń pestki i łyżeczką delikatnie wybierz trochę miąższu z miejsca, gdzie była pestka, tworząc niewielkie wgłębienie.
Brzoskwinie ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Do mini rozdrabniacza (melaksera) lub miski wsyp erytrytol, mąkę, posiekane orzechy i cynamon. Zmiksuj na kruszonkę, następnie dodaj średnio miękkie masło oraz płatki owsiane i połącz składniki, miksując chwilę lub mieszając dłonią.
Otrzymane nadzienie włóż we wgłębienia brzoskwiń i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 30 minut. Podawaj z jogurtem.